4 masters laten je meegenieten van hun loopmomenten, hun fysieke afzien, hun levenswijsheden die aan de oppervlakte komen tijdens het lopen, ...

04 maart 2006

run4fun ...

Een 6-tal jaar geleden bedacht ik de naam run4fun, om mijn examenproefwebsite te maken voor de avondschool die ik volgde in Geel. Bedoeling was om een informatieve website op te zetten rond loopwedstrijden (zoals dat toen in Nederland al voor de hand liggend was).

Rond die periode is ook www.joggings.be ontstaan, en na enkele contacten met de ontwerper daarvan, bleef mijn examenproef enkel een proefstuk.
Joggings.be groeide uit tot een goede info-site. Er kwam zelfs ooit de vraag van de ontwerper om de site over te nemen... iemand anders heeft tijd later inderdaad de site overgenomen, en de site hervormd tot een prachtige up-to-date loopsite.

In die tijd was het bij mij nog niet run4fun (vrij vertaald: loop voor je plezier). Want tusen de kwetsuren door waren er periodes dat er samen met de "huidge masterrunners" pittig getraind werd, en dat we criteriums in Nederland gingen lopen (en winnen), ...
Met de gekende knieproblemen is het lopen vorig jaar dan toch geƫvolueerd naar een "run4fun"-gebeuren met af en toe hooguit nog een KWB-joggingske.
Nu de kaap van de 50 werd gerond, begon de 'run' weer wat meer te kriebelen dan de 'fun', en lieten we ons verleiden om tijdje pittiger te trainen, en zelfs 2 (echte) crossen te lopen.

Fysiek heeft dat toch zijn sporen nagelaten, enkele weken ziek geweest (wellicht door net tegen de topconditie aan te zitten) en de knie verdraagt de felle inspanningen niet echt, maar dat was voorspeld. Lopen langer dan een uur lijkt moeilijk te worden met deze knie ...
En ook het koppeke wil niet echt meer mee om weken na mekaar door te trainen. Gewoon lopen zoals je je voelt, af en toe is zot doen, lijkt veel leuker.

Het zal dus toch meer run4fun worden, deel 2 ...
En misschien dat we dan de tijd hebben om toch nog eens een site errond te bouwen...
Jammer genoeg is run4fun-domein ondertussen bezet, maar dan maken we er run4fun2 (loop voor plezier ook...) van.

Maar nu eerst toch nog eens wat tempokes gaan draaien? Of begint het net wat te sneeuwen, dan passen we. En morgen rustig aan of een rustdagske.

In elk geval, it's fun2run, ook al is het maar run4fun!